Proslave rođendana pružaju priliku da se oda počast starijim korisnicima. Pre nego što započnemo planiranje rođendana korisnika u Domu za stare Milidom Lux Beograd, prvo se dogovorimo sa korisnikom da li želi zabavu.

Proslave rođendana u domu za stare

Da li žele korisnici doma malo intimno okupljanje porodice i prijatelja? Ili veliku zabava za prijatelje, porodicu i životnu zajednicu iz doma za stare? Kada je nečiji poseban dan, potrudimo se da uključimo ljude koje bi voleli da vide na zabavi. Baka Dana, naša korisnica i njen rođendan na ESPRESO sajtu

Imamo uvek na umu ograničenja korisnika Doma za stare Milidom Lux i interese rođendana. Na primer, nekome ko izgubi memoriju velika gužva može biti zbunjujuća. Dodavanje zdravica i mini govora može frustrirati ili zbuniti stanovnika doma sa gubitkom sluha.

Organizovanje velike zabave za korisnike koji ne žele zabavu, dovodi do neželjenog stresa, zbunjenosti ili frustracije. Uvek proverimo sa korisnicima doma i njihovim porodicama da li je rođendanska zabava u redu. Ako dobijemo zeleno svetlo za zabavu, mi u Domu Milidom Lux počinjemo sa planiranjem!

Uvažavanje želja u vezi rođendana osiguraće da zabava, bez obzira na veličinu, bude zabavna i uspešna! Trend u mnogim domovima za stare su mesečne grupne proslave rođendana. Grupne rođendanske zabave čine da se korisnici sa malo članova porodice ili prijatelja osećaju cenjenima na njihov poseban dan. Mogu da provedu vreme sa ostalim korisnicima doma i uživaju u posebnim rođendanskim poslasticama i poklonima. Aktivnosti uključuju ekskluzivno vreme za svečanu trpezu, kolače i slatkiše i veselo pevanje „Srećan rođendan“.

Pojedinačna rođendanska zabava u domu za stare idealna je za ljude koji navršavaju značajnu starost, kao što su 90, 95 ili 100 godina. Još jedan nas korisnik baka Mila i njene 102 godine života. Dosezanje tog doba je prekretnica i treba ga slaviti kao takvo. Korisnici velikih, brižnih porodica možda više vole pojedinačnu rođendansku zabavu da bi proveli vreme sa svojim voljenima. Bez obzira da li radimo grupnu ili individualnu proslavu rođendana, prvo proverimo sve kako bi saznali želje korisnika Doma za stare Milidom Lux.
Dom za stare Milidom Lux Beograd, Partizanska 34.

Šta korisnik doma za stare želi?

Pri planiranju proslave rođendana u domu za stare važno je uzeti u obzir kulturnu pozadinu korisnika doma i njegove lične želje. Pored kulturnih razloga, važno je zapamtiti da rođendani trebaju biti ono što žele, a ne ono što mi želimo. Važno je da korisnik doma za stare učestvuje u planiranju rođendana; to je lična odluka.

Zapamtite da su nivo energije i zdravlje korisnika doma glavni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja proslava. Saznajte što je više moguće konsultovanjem stanara doma i njegove porodice.

Da li vole velika mala okupljanja?

Da li vole zabave iznenađenja?

Da li više vole mirno druženje sa porodicom?

Ako se korisnik doma za stare koleba oko zabave, ponudite druge mogućnosti:

Ručak sa malo vina sa ljudima koji su im značajni.

Zabava sa prijateljima i porodicom.

Pronalaženje prave hrane za rođendan starijih osoba može biti zabavno i stresno. Biranje kolača i poslastica je zabavno - stresna strana je odabir prave hrane koju svi, uključujući počasnog gosta, mogu jesti. Penušavi sokovi od grožđa mogu biti odlična zamena za vina ako stanovnik više ne može da pije alkoholna pića.

Imajte na raspolaganju meku hranu za starije goste koji možda neće moći da žvaću tvrdu hranu. To može uključivati testenine, sosove i mekane voćne salate. Imamo uvek na umu da korisnici ili gosti mogu imati alergije na gluten, kikiriki (oprez u vezi ishrane). Raznolika hrana i grickalice pobrinuće se da svi imaju šta da jedu.

Nekim korisnicima doma su rođendani prilično depresivni i radije ne slave; trebali bismo poštovati njihove želje ako je to slučaj.

U Domu za stare Milidom Lux Beograd, svakog meseca održavaju se sveobuhvatne zabave na kojima oni koji slave rođendan, pomažu u rezanju torte i fotografišu se.

Postoji nekoliko načina na koje možete učiniti da se stariji osećaju posebno na dan svog rođendana, u zavisnosti od njihovih želja. Stavite im znak za srećan rođendan na vrata. Na taj način svi znaju da im je rođendan i dobijaju rođendanske želje ceo dan!
Ukrasite im sobu balonima.
Ponudite im značku „Danas mi je rođendan“ koju će nositi tokom dana.
Unesite tortu kada su svi u trpezariji i zapevajte srećan rođendan i zamolite ih da duvaju svećice.
Ako članovi porodice ne mogu da prisustvuju, predložimo im skype ili facetime poziv da im prenesu svoje rođendanske želje.
Poklonite im simbolični poklon. Dolazimo po Vaše voljene i najmilije u bilo koji grad Evrope po najpovoljnijim cenama. PCR TEST je gratis! Dok je dolazak u okviru Srbije besplatan! - kontakt Dom za stare Beograd Milidom LUX, Staracki Dom, Staracki 
		                 Dom Cene Beograd, Dom za stare Cene Beograd 063 633 338