Terapija uz pomoć životinja, u slučaju doma za stare Milidom Lux Beograd - pasa, može smanjiti bol i anksioznost kod korisnika/pacijenata sa nizom zdravstvenih problema.Pas kao terapeut. Dom za stare Milidom Lux Beograd.

Psi teraputi u domu za stare

Terapija psima dobija obožavatelje u zdravstvu ( u nasem slučaju dom za stare) i šire. Saznajte u blogu doma za stare Milidom Lux, više o ovome rastućem trendu kod nas i u svetu. Zamislite da ste u domu za stare - staračkom domu. Vaš doktor pominje bolnički program terapije uz pomoć psa i pita Vas da li biste bili zainteresovani. Pas kao terapeut Wikipedia. Nakon posete ovih slatkih pasa u domu, shvatite da se smejete. I osećate se malo manje umorno i malo optimističnije. Jedva čekate da svojoj porodici ispričate sve o tim šarmantnim psima. U stvari, već se radujete sledećoj poseti psa. Dom za stare Milidom Lux Beograd koji se nalazi na Zvezdari, u Partizanskoj 34, ima tri psa: Bacu, Belu i Mašu.

Šta rade psi za terapiju mentalnog zdravlja?
Do neke mere, terapeutski psi rade ono što rade svi kućni ljubimci: pružaju bezuslovnu emocionalnu podršku i druženje. Oni takođe olakšavaju društvene interakcije i pomažu pacijentima koji nerado prihvate terapiju. U nekim slučajevima, psi deluju kao veze između psihoterapeuta i pacijenata, "koterapeuta" na veoma stvaran način. Terapijski psi se ponekad nazivaju "psi za utehu". Oni podržavaju mentalno zdravlje osobe pružajući pažnju i udobnost.

Terapija - Psi kao iscelitelji

Terapija kućnim ljubimcima je širok pojam koji uključuje terapiju uz pomoć životinja i druge aktivnosti uz pomoć životinja. Terapija potpomognuta životinjama je rastuća oblast koja koristi pse ili druge životinje kako bi pomogla ljudima da se oporave od zdravstvenih problema ili bolje nose sa njima, kao što su bolesti srca, rak, šlog i poremećaji mentalnog zdravlja.

Aktivnosti uz pomoć životinja, s druge strane, imaju opštiju svrhu, kao što je pružanje udobnosti i uživanja za štićenike staračkih domova. Galerija doma za stare.

Njihovo slatko držanje i bezuslovna ljubav mogu imati terapeutsku korist za one koji se suočavaju sa teškim zdravstvenim izazovima. Međutim, za razliku od službenih pasa, svako može uživati u terapijskom psu. Poznato je da neki izazovi mentalnog zdravlja i psihijatrijski poremećaji dobro reaguju na terapijske pse. Pacijenti kojima je dijagnostikovan niz problema, kao što su depresija, bipolarni poremećaj, autizam, ADHD, posttraumatski stresni poremećaj (PTSP) i Alchajmerova bolest, imati koristi od njihove interakcije sa terapijskim psima.

Ponekad su emocionalni izazovi rezultat fizičkih zdravstvenih problema, a terapijski psi takođe mogu pomoći u tome. Istraživanja sugerišu da pacijenti koji se oporavljaju od teške operacije ili bolesti, i koji učestvuju u terapiji uz pomoć pasa, mogu osećati manje bolova. Pas kao lični terapeut - članak natura.rs Studije su pokazale da takve interakcije mogu povećati hormon oksitocin koji podiže raspoloženje i smanjiti hormon stresa kortizol.
Istraživanja su pokazala da prisustvo voljenog ljubimca ili psa može pomoći osobi da kontroliše svakodnevnu anksioznost, reguliše emocionalno uzbuđenje i poboljša raspoloženje. Pošto su psi obučeni da budu pažljivi prema potrebama osobe i nude bezuslovnu ljubav, često mogu stabilizovati intenzivne emocije korisnika doma za stare.
Dom za stare Milidom Lux Beograd, Partizanska 34.