Ishrana u domu za stare

Ishrana u domu za stare

U domu za stare stalno je zaposlen nutricionista koji posebno posvećuje pažnju kvalitetu i vrsti ishrane korisnika doma za stare. Ishrana je prilagođana potrebama i željama svakog korisnika doma za stare pojedinačno i bazira se uglavnom od domaće kuhinje.

Svakodnevno se kupuju sveže namirnice od kojih naše kuvarice prave ukusna i zdrava jela. U svakodnevnu ishranu ulaze zdrave namirnice, voće i povrće i zdrava kuvana hrana prilagođena korisnicima našeg doma za stare.

Obroci za korisnike doma služe se u restoranu doma za stare, osim za one korisnike koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da ustanu iz kreveta i koriste restoran, njima se obroci donose u sobe. Ishrana u domu za stare Beogad se uglavnom svodi na redovna tri obroka a prema potrebi poslužuju se tri užine i dodatni obrok.

Celokupna ishrana prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama naših korisnika tako da na primer za dijabetičare se kuvaju posebni obroci a za ostale korisnike doma za stare posebni.

Pored redovne ishrane

Doručka, ručka i večere, poslužuje se i jutarnja užina.

Ukoliko iz određenih razloga korisnik doma preskoči jedan od obroka doručak, ručak ili večeru može na lični zahtev dobiti i dodatne obroke.

1. Doručak
2. Ručak
3. Večera
4. Tri užine za dijabetičare
5. Obroci za korisnike kojima je potrebna dodatna ishrana

Call Now Button